HallÄ,

Jag mĂ„ste bara dela med mig av ett supergott recept pĂ„ nyttiga kex/knĂ€ckebröd. Initialt försökte jag baka nĂ„t till min son som bara Ă€lskar att knapra pĂ„ kex..eller ja det mesta egentligen. Jag vill ju gĂ€rna veta vad han stoppar i sig eftersom det finns risk för att han stoppar i sig stora mĂ€ngder nĂ€r han gillar nĂ„t 😂 sĂ„ jag bestĂ€mde mig för att försöka baka egna kex. Nu nĂ€r de Ă€r klara sĂ„ förstĂ„r jag ju att Ă€ven jag kan Ă€ta dessa, som mellanmĂ„l, till frukosten eller kvĂ€llsmackan. Supernyttiga och goda. HĂ€r kommer receptet:

2 dl Dinkelflingor

2 dl vatten

1/5 dl olja

1 dl UrkÀrnade dadlar

1dl solroskÀrnor

1 dl pumpakÀrnor

1 dl linfrön

1/2 dl tranbÀr

Blanda ihop allt till en massa i en skĂ„l och bred sedan ut massan pĂ„ en plĂ„t med bakplĂ„tspapper. LĂ€gg in i ugnen pĂ„ 150 grader . Ta ut efter 10 min och skĂ€r med kniv ut fina rutor. LĂ€gg sedan in i ugnen igen i ca 50 min. Tadaaaa…hemmagjorda kex😋