Fri frakt över 600 SEK
Leverans inom 1-3 arbetsdagar

Här kommer dagens korta tankar om kolhydrater, insulin och fettförbränning!

Alla kolhydrater är samma sak för kroppen. Spelar ingen roll om du äter frukt, rågbröd, godis eller potatis. Alla kolhydrater du får i dig bryter din kropp slutligen ner till exakt samma molekyl = glukos – även kallat “blodsocker” (eftersom det finns i ditt blodomlopp). Enda skillnaden är hastigheten med vilken de omvandlas till glukos och hamnar i blodbanan.

Man har en skala för att mäta hastigheten med vilken kolhydraterna lyckas ta sig till blodet och skalan kallas Glykemiskt Index eller GI.

Insulin är ett hormon som har som uppgift att kontrollera blodsockret så att nivån inte blir för hög. Insulin utsöndras när du äter kolhydrater och den säger åt dina celler att ta upp glukos från blodet. Insulin är ett hormon som främjar inlagring av energi och försöker man gå ned i vikt så är det något man helst vill undvika. Man vill ju gå ifrån inlagring och hamna i förbränning.

Tänk på detta när du äter kolhydrater. Jag kommer att utveckla detta vidare i en längre artikel framöver. Lepigen främjar ökad metabolism och användning av energi, istället för inlagring!